Καθελκύστηκε το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του γαλλικού Ναυτικού

12/07/2019
# #

 Καθελκύστηκε το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του γαλλικού Ναυτικού

 

Στις 12 Ιουλίου 2019, κατά τη διάρκεια τελετής με την παρουσία του Γάλλου προέδρου Ε.Μακρόν, η Naval Group καθέλκυσε στις εγκαταστάσεις της στο Χερβούργο  το “Suffren”, το πρώτο από τα έξι πυρηνικά υποβρύχια τελευταίας γενιάς που πρόκειται να προμηθευτεί το γαλλικό Ναυτικό.

Το “Suffren” είναι το πρώτο της σειράς Barracuda, που είναι σχεδιασμένα να αντικαταστήσουν την γενιά υποβρυχίων κλάσης Rubis. Η Naval Group ηγείται της κατασκευής αυτής της σειράς υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της κατασκευής του σκάφους, των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και των κύριων εξαρτημάτων των πυρηνικών λεβήτων.

Το “Suffren” είναι ένα από τα υποβρύχια με τις υψηλότερες δυνατότητες stealth παγκοσμίως. Αυτή ακριβώς η δυνατότητα σε συνδυασμό με τις προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης, εγγυώνται την ακουστική του ανωτερότητα. Για πρώτη φορά, χάρις στα υποβρύχια κλάσης Suffren, το γαλλικό Ναυτικό θα έχει δυνατότητα προσβολής με τους πυραύλους μακρού πλήγματος της MBDA (MdCN) γνωστοί και ως SCALP-NAVAL.

Η τελευταία γενιά πυρηνικών υποβρυχίων επιτρέπει επίσης τη διακριτική ανάπτυξη υποβρύχιων ειδικών δυνάμεων, και κυρίως χάρις στην «καταπακτή δυτών» καθώς και στο στεγανό κατάστρωμα που επιτρέπει την ανάπτυξη υποβρύχιων οχημάτων.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υποβρυχίων κλάσης Suffren

Εκτόπισμα στην επιφάνεια: 4.700 τόννοι

Εκτόπισμα σε κατάδυση: 5.300 τόννοι

Μήκος: 99 μέτρα

Διάμετρος: 8,8 μέτρα

Οπλισμός: κατευθυνόμενοι πύραυλοι μακρού πλήγματος, τορπίλες βαρέως τύπου F21, εκσυγχρονισμένοι πύραυλοι κατά πλοίων Exocet SM39

Υβριδική πρόωση: αντιδραστήρας πεπιεσμένου ύδατος που προέρχεται από αυτούς του SSBN τύπου Triomphant και του αεροπλανοφόρου Charles-de-Gaulle, δύο στροβίλους πρόωσης, δύο στροβιλοκινητήρες και δύο ηλεκτροκινητήρες

Πλήρωμα: 65 άτομα πλήρωμα + καταδρομείς

Διαθεσιμότητα: > 270 ημέρες ετησίως

pronews.gr