Οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν την κατασκευή των τουρκικών S-400 με λογισμικό “τρύπα” ασφαλείας για το ΝΑΤΟ

11/06/2019
#

Οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν την κατασκευή των τουρκικών S-400 με λογισμικό “τρύπα” ασφαλείας για το ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν σύντομα θα αποδείξει αν είναι έτοιμος να πέσει στη θάλασσα πατώντας επιπόλαια σε δύο βάρκες ή αν πράγματι είναι αποφασισμένος να απομακρύνει την Τουρκία από τη Δύση, επιμένοντας στην παραλαβή των S-400 και αποχωρώντας από το πρόγραμμα F-35.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε τουρκική ιστοσελίδα με εξειδίκευση στα εξοπλιστικά προγράμματα των τουρκικών ΕΔ, ολοκληρώθηκε η κατασκευή των πρώτων 2 συστημάτων (4 συστοιχίες) του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 που παρήγγειλε η Τουρκία από την Ρωσία.

Σύμφωνα πάντα με την συγκεκριμένη ανάρτηση, στα νέα αυτά συστήματα τα οποία αναμένεται να παραδοθούν εντός των επόμενων 2 μηνών, έχει ενσωματωθεί το λογισμικό αναγνώρισης IFF, με ρυθμίσεις αναγνώρισης για τα Τούρκικα αεροσκάφη. Το γεγονός αυτό, εάν αληθεύει, σημαίνει ότι πιθανόν δημιουργείται μια «τρύπα» ασφαλείας για το ΝΑΤΟ καθόσον για να γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις θα πρέπει προηγουμένως να έχουν δοθεί στην ρωσική πλευρά κρίσιμα στοιχεία για αεροσκάφη χώρα-μέλους του ΝΑΤΟ.

Η ανάρτηση επίσης αναφέρει ότι θα διατεθούν 9 στελέχη της ρωσικής κατασκευάστριας εταιρείας στις ΤΕΔ τα οποία θα επιφορτισθούν με το έργο της μελέτης εγκατάστασης καθώς και της επιλογής και προετοιμασίας της τοποθεσίας όπου τελικά θα εγκατασταθούν οι S-400.

Από Militaire News