ΟΤΑΝ ΣΕ ΞΕΒΡΑΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ..ΩΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΣΤΗ ΝΔ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

03/07/2019
# #

Nikolaos Kotsovos

 

ΟΤΑΝ ΣΕ ΞΕΒΡΑΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ..ΩΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ  ΣΤΗ ΝΔ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Τι χρωσταμε το φελεκι μου μ ολους αυτους τους ορφανους και φταιω εγω που βαζει στο ιδιο καλαθι τον σταλινικο δογματισμο των ΠΠΣΠηδων με τον δογματισμο των αυτοαποκαλουμενων νεοφιλελε οταν εκφραζονται απο τα ΙΔΙΑ ΜΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ .

 

''Γεννήθηκα το ’53. Επομένως την δικτατορία την έζησα στο πετσί μου όντας νέος τότε.

Επίσης, το γεγονός πως κατάγομαι από την Ικαρία, την γενικότερη αριστερίζουσα περιοχή. Έτσι λοιπόν ευαισθητοποιήθηκα στην αριστερά μέσα στην Δικτατορία που ήταν και επίκαιρο το αίτημα για Δημοκρατία. Συμμετείχα στο αντιδικτατορικό κίνημα ως φοιτητής με την άντι-ΕΦΕΕ.

Στην συνέχεια, με την πτώση της Χούντας, ριζοσπαστικοποιήθηκα περισσότερο ως μέλος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ ήμουν και μέλος στο πρώτο συμβούλιο της ΕΦΕΕ και υπήρξα επίσης και γραμματέας μια παράταξης, της ΠΠΣΠ.

Δεν θυμάμαι τι με ώθησε εκεί, αλλά θυμάμαι τις θέσεις της δικής μας «γκρούπας» που ήταν αντι-γραφειοκρατική άρα, εν συνεχεία, και αντι-Σοβιετική και, επειδή ήταν του συρμού, ήμασταν και ενάντια στους Αμερικάνους.Ακόμη, στην πορεία είδα τα αδιέξοδα του πράγματος, γιατί καταφέραμε να φατριαστούμε τόσο πολύ που από τις τάξεις του σχήματος που συμμετείχα προήλθε το ΚΚΕ μ-λ και το μ-λ ΚΚΕ. Εγώ αποχώρησα τότε που ξεχώρισαν αυτά τα δύο, έκανα μια προσπάθεια να επιστρέψω στην αρχική κοίτη, στο ΚΚΕ. Ωστόσο, τελείωσα τις σπουδές μου, ανοίχτηκα στην αγορά και άλλαζαν οι εποχές και οι απόψεις με αποτέλεσμα να φύγω από την Αριστερά το 1980. ''


Υ.Γ(το 1999 όταν φτιάξαμε με τον Στέφανο Μάνο τους Φιλελεύθερους με έμβλημα τον κόκκινο ταύρο.)..νταξ ..κρατησες το κοκκινο μεγαλε ...